Gode tips til, hvordan du plejer og passer godt på din hud  


Hvis du ønsker en sundere eller mere strålende hud, er det vigtigt at være opmærksom på at pleje den. Der er flere trin, såsom rensning af huden, solcreme og indtag af vitaminer, du kan følge for at passe godt på din hud og holde den flot.


Rens din hud dagligt


Når du renser din hud fjerner du snavs, overskydende olie og urenheder, der kan tilstoppe porerne og føre til hudproblemer som urenheder og irritation. Du kan med fordel vælge en mild rensecreme eller -gelé, der passer til din hudtype, og herefter bruge den både morgen og aften for at holde den ren. 


Beskyt din hud med solcreme


Dette er vigtig del af hudplejerutinen, da cremen beskytter huden mod UV-stråler, der kan forårsage for tidlig ældning, solskoldning og pigmenter i din hud. Du kan vælge en med en passende SPF (sun protection factor) afhængigt af din hudtype og de forhold, du udsætter din hud for. Der findes et bredt udvalg, og online finder du gode råd om solbeskyttelse i forhold til anvendelse og produktudvalg. 


Få godt med vitaminer gennem din kost


En kost rig på næringsstoffer og vitaminer har også indflydelse på din hud. Udover at fugte huden med fugtighedscreme eller solcreme er antioxidanter vigtige, som du finder i fødevarer som frugt, grøntsager, usaltede nødder og fed fisk. Et godt tip er at undgå at spise for mange fedtede og sukkerholdige fødevarer, såsom chips og andre usunde snacks, der er rige på fedt og salt, idet et højt indtag af fedt og salt kan føre til øget olieproduktion i huden. Du kan jo prøve at erstatte usunde snacks med sundere alternativer.


Hold dig hydreret


For at holde huden hydreret bør du drikke rigeligt med vand hver dag, da dette understøtter hudens elasticitet og fugtbalance. Derved kan du undgå at døje med tørhed og skallen.