Vær beredt i tvangsfjernelsessager

Der kan være mange ulykkelige grunde til, at en kommune vælger at bede om tvangsfjernelse af et barn. Hvis du står som forælder og ikke ved, hvilket ben du skal stå på i sådan en ulykkelig sag, er det en god idé at hyre en advokat, der kan tale din sag og se detaljer igennem, du måske overser i kampens hede. 

Når man som forælder står i en sag om tvangsfjernelse og gerne vil stå stærkt, er det bedst, hvis man har en advokat med sig, der er specialiseret i lige netop børn og tvangsfjernelser. Det sikrer, at alle detaljer i sagen kan blive belyst på en lødig og professionel vis.

Få advokathjælp ved tvangsfjernelse

Det er faktisk din ret, og tilmed en gratis en af slagsen, at få en advokat i tvangsfjernelsessager. Du skal som forælder tilbydes advokathjælp gennem kommunen, men da du har frit advokatvalg, kan du godt vælge en, du selv finder, ligegyldigt hvor advokaten har kontor i landet. En af de steder, der har gjort det overskueligt at lede, er tvangsfjernelse.com, hvor du både kan danne dig et overblik over, hvad en tvangsfjernelse egentlig er, samt hvad man kan bruge en advokat til i den forbindelse. Hvis du står overfor at have brug for advokathjælp ved tvangsfjernelse af dit barn, er sandsynligheden for, at du føler dig sårbar, bange, vred og frustreret, stor. Alle de følelser skal helst kanaliseres over i noget konstruktivt, der kan afhjælpe din situation. Og det er her, det ikke er helt ligegyldigt, hvem du hyrer som advokat til at hjælpe dig igennem den svære proces. Hos Advokatfirmaet Strauss og Garlik har de advokater, der er specialiserede i at yde kompetent og empatisk advokathjælp ved tvangsfjernelse. De dygtige advokater kan guide dig igennem den høring, som Børn og Unge udvalget kræver. Det er nemlig i første instans en socialrådgiver, som anbefaler en tvangsfjernelse, og så er det op til udvalget, som også består af en byretsdommer, at beslutte, om tvangsfjernelsen vil være med barnets tarv for øje eller ej.

Dit barn kan også få et professionelt talerør

Som barn over 12 år har du en hel del medbestemmelse i forhold til, hvad der skal ske med dig i betændte sager som konfliktfyldte skilsmisser og tvangsfjernelser. I forbindelse med tvangsfjernelser er man som 12-årig eller ældre også berettiget til egen advokathjælp. Hos advokaterne i Strauss og Garlik er de helt i øjenhøjde med børn i disse sager. De ved, hvor sårbar og forvirrende en problemstilling barnet er sat i, og de er gode til at guide dit barn på bedste vis under hele forløbet.