UV lygter til at finde rav

I den seneste tid er det blevet super populært at tage ud og lede efter rav med UV lygter. UV lygter kaldes også for ravlygter, fordi de kan bruges til at gøre det nemmere at finde rav. Med UV lygter kan det være en helt særlig oplevelse at tage på skattejagt i naturen i ly af mørket. I modsætning til når man leder efter rav på traditionel vis, så foregår dette ved at lede med en UV lygte, efter mørket er faldet på. Dette er i hvert fald tilfældet, hvis man ønsker den bedst mulige effekt. I denne artikel kan du læse mere om UV lygter til at finde rav.

Hvordan virker UV lygter?

UV lygter kaldes også for ravlygter, fordi de bruges til at lede efter rav med. Denne slags lygte er en form for lommelygte, som udsender UV lys, hvorfor rav, som ligger på stranden, vil lyse op i forskellige bemærkelsesværdige farver, når det rammes af lygternes lys. Med en UV lygte kommer rav til at dukke tydeligt op, hvis man finder det. Dette er især tilfældet, hvis man leder efter det, når der er mørkt udenfor. Derfor bliver ravjagten til en helt unik oplevelse, som kan være spændende for enhver. Teknikken er nemlig interessant, ligesom det at færdes i naturen er spændende. Det er desuden naturligvis super spændende, når man finder noget rav, som man kan tage med sig hjem. Når man lyser med UV lygter, er det ikke kun rav, som kan lyse op. Det kan andre genstande og materialer, som har fluoriserende indhold nemlig også. Dette kunne eksempelvis være krabbekløer og noget tang. Hvis man er heldig, så kan stranden altså lyse op, som var den en genspejling af nattehimlen, hvilket kan være et smukt syn og en god oplevelse. Det gør desuden, at oplevelsen af at være så heldig at finde rav er bevaret selvom, man bruger en UV lygte i sin jagt.

Tips til at finde rav med UV lygter

Hvis du har planer om at lede efter rav med UV lygter, så er det naturligvis en fordel at vide noget om, hvordan man gør. Det er vigtigt, at der ikke er dagslys, når du bruger en UV lygte. Resultaterne bliver nemlig klart bedst, hvis UV lygten er den eneste lyskilde, der er til stede, når du leder løs. Der kan selvfølgelig være en smule månelys og lignende, som giver lidt lys, men jo mindre des bedre, hvad angår mængden af andet lys.