Udlej din maskiner og skab en ekstra indkomstkilde

Driver du en håndværker-, gartner- eller entreprenørvirksomhed, er der en god chance for, at du bruger en række maskiner til at udføre dit arbejde.

Sandsynligvis er der flere af disse maskiner, der ikke er i brug på daglig basis. Det vil sige, at de blot står eller ligger stille, når de ikke er i brug i virksomheden.

Er det noget du kan nikke genkendende til, bør du overveje at udleje maskinerne, når de ikke er i brug. Dermed har du mulighed for at skabe en ekstra indkomstkilde i din forretning.

Udlej dem, hvis de står stille

Det er naturligvis ikke pointen, at du skal udleje maskinerne hele tiden. Derimod handler det om at udleje dem, når de ikke er i brug.

Hvis dette skal fungere, kræver det, at du har et overblik over, hvornår de er i brug. Har du ikke et klart overblik over dette, er det svært at vurdere, hvornår du kan leje dem ud.

Af denne grund er det heller ikke alle, der mener, at det vil være en god idé for dem. Det vil især være folk, der ofte ikke ved, hvornår de skal bruge hvilke maskiner.

Er der grundlag for køb med udlejning for øje?

Der findes mange maskiner, der egner sig til udlejning. Faktisk findes der også maskiner, der kan indkøbes udelukkende med henblik på udlejning.

Eksempelvis kan minilæssere, pladevibratorer m.m. være maskiner, der ofte kan udlejes. Det er nemlig maskiner, der er dyre at købe, og derfor vælger mange private og virksomheder i stedet at leje.

Om du ønsker at investere i maskiner til udlejning, er naturligvis en personlig vurdering. Det vigtigste er, at det ikke fjerner fokus fra din primære forretning eller vælter virksomhedens økonomi.

Mange virksomheder er interesserede i leje af maskiner

Der findes et hav af virksomheder, der er interesserede i at leje diverse maskiner. Dette kan der være flere årsager til, men ofte skyldes det, at de vil undgå at købe dem selv.

F.eks. er der mange nystartede virksomheder, der ikke har kapital til at købe deres egne maskiner. Derfor er de nødt til at leje dem, når de skal bruge dem til deres arbejde.

Ydermere er der også større virksomheder, der vælger at leje maskiner, hvis de kun skal bruge dem i ny og næ. Det kan nemlig bedre betale sig at leje dem, end at binde en masse penge i en dyr maskine.

Seneste indlæg

Lej DJ til bryllup? Her er hvorfor det er en god idé

Lej DJ til bryllup? Her er hvorfor det er en god idé

Når det kommer til bryllupsplanlægning, er der mange valg at træffe, og en af de største beslutninger er, hvilken underholdning der skal være til festen. Der er ingen tvivl om, at musik er en afgørende faktor for at få dine gæster til at danse og have det sjovt, og...

Pris solcelleanlæg: Hvad du skal vide

Pris solcelleanlæg: Hvad du skal vide

Solcelleanlæg er en fortsat voksende trend i Danmark og i hele verden, da de giver en ren og bæredygtig energiløsning. Men hvad er egentlig prisen på solcelleanlæg, og hvad er inkluderet i omkostningerne? Se nærmere på, hvad der er inkluderet i pris solcelleanlæg, og...

5 vigtige skridt for at komme i mål med et hvert stort byggeri

5 vigtige skridt for at komme i mål med et hvert stort byggeri

Et stort byggeri er en kompleks proces, der involverer mange forskellige faggrupper og discipliner. For at projektet skal lykkes, er det vigtigt at følge en grundig plan og tage højde for alle de relevante forhold. Her er 5 vigtige skridt for at komme i mål med et...