Tips til at få en masse fornøjelse ud af din have

Er du sådan et rigtigt havemenneske, som elsker at være udenfor? En af dem, som nyder at slænge dig i havestolen og nusse om bedene? Så får du sikkert meget ud af at eje en have. Og hvis ikke, så får du her nogle gode tips til at skabe en lækker have, du kan nyde.

Skab nogle hyggekroge i din have

For at skabe rum til de mange udendørs stunder i din have kan du give dig selv nogle gode steder at slappe af og nyde livet. Mange bruger deres terrasse til et loungeområde, hvor de kan slappe af, og en spiseplads til de mange grillaftner i selskab med deres kære.

Nyd udsigten over din have fra en fin havebænk, hvor du kan smide skoene og mærke græsset mellem fødderne. Eller hæng en hængekøje op, hvor du kan fordybe dig i en bog eller tage dig en velfortjent middagslur til lyden af fuglesang og følelsen af blide vindpust, der vugger dig frem og tilbage.

Lækre detaljer som blomsterkrukker og lyskæder kan skabe den helt rigtige atmosfære i de indrettede hyggeområder.

Anlæg en nyttehave

Kunne du godt tænke dig at plukke et æble frisk fra træet, nyde smagen af nye kartofler eller lige snippe et par krydderurter til æggemadden? Så kan du skabe dig en køkkenhave og plante bærbuske eller frugttræer. Nyd væksten, og smag på dine egne råvarer direkte fra haven. Spis et rødt og velsmagende jordbær, mens du luger.

Plads til sjov og leg

I en have skal der også være plads til at kunne udfolde sig, løbe, spille fodbold eller meget andet. Også hvis man ikke har børn, kan man have brug for plads til kongespillet eller at kaste med frisbees. Er det noget for dig, så skab nogle grønne områder, hvor du ikke lige falder over blomsterbedet.