Ting, der kan peppe indkørslen op

En flot og indbydende indkørsel er med til at give et godt førstehåndsindtryk af huset. Derfor kan det være en god idé, at have nogle fine ting i indkørslen, som kan pifte den op. Det behøver ikke være noget stort eller dyrt – selv små ting kan gøre en forskel. Her er i hvert fald nogle ting, der kan bruges til at køre indkørslen lidt mere indbydende.

Kørerist

En ting, der både er en praktisk og æstetisk ting, er en kørerist. Køreriste er metalriste, der bruges som regel til op- og nedkørsler for tung trafik; her gør de underlaget mere skridsikkert for fartøjerne, hvorved man kan mindske risikoen for ulykker. Så hvis man har en forholdsvis stejl indkørsel, og eventuelt en tung bil, kan det være praktisk at få sat køreriste i indkørslen.

Lys

En anden ting, der både er praktisk og æstetisk for indkørslen er lys. Når det er mørkt, enten i de kølige efterårsmorgener eller om aftenen, er det altid rart at have belysning på vejen ind til sit hjem. Nogle ville måske argumentere for, at bilen i forvejen er udstyret med forlygter, så det spiller ikke den store rolle, men det er nu også rart at kunne gå fra bilen og ind i huset uden at snuble over ting, der måtte gemme sig på stien i mørket. Desuden kan man bruge lyset på en masse forskellige måder, og det kan være med til at give et bestemt indtryk af huset, hvis man gør det rigtigt.

Grønt

En indkørsel kan have mange forskellige æstetiske udtryk, og de afspejler tit dem, der fik den bygget til at begynde med. Men det kan ofte blive et kedeligt gråt arrangement af fliser eller asfalt, eller en grussti, hvor der ikke er gjort så meget ud af det. Eftersom indkørslen er det første folk ser, når de kommer til huset, er det også vigtigt, at indkørslen er indbydende. Derfor kan man med fordel sætte planter rundt om indkørslen, der behager øjnene med lidt grønt – og eventuelt farverige blomster. Hvordan man arrangerer planterne til indkørslen er helt op til en selv, så længe de naturligvis ikke kommer i vejen for bilerne, der bruger indkørslen. Derfor er det også værd at huske, at det nok kræver noget vedligehold at pryde indkørslen med lidt grønt, men det er ofte det hele værd.

Der er masser af ting, man kan gøre for at friske indkørslen op – listen ovenfor er slet ikke udtømmende.