Styrk dit helbred og kloden på samme tid

Gennem de sidste åringer, har der været et øget fokus på, at vi skal skrue ned for forbruget af det røde kød. Der har kørt kampagner for at promovere at vi, som forbrugere, i stedet skal vælge at ty til andre proteinkilder. Havmad er et rigtig godt bud på en spændende og alsidig måde at indtage protein på.

Det kan være svært at skulle vænne sig til en anderledes kost, men hvis vi er nysgerrige og tør kaste os ud i nye retter, så har havet umådeligt mange velsmagende emner at byde ind med.

Gå på opdagelse i havets spisekammer

Havet kan byde ind med rigtig mange lækre fisk. Og er man ikke til fisk, så er der mulighed for at finde delikate skaldyr og bløddyr som f.eks. hummer og østers.

Hummer og østers er et must, når vi taler nytårsfest. Denne dag er indbegrebet af luksus og overdådighed. Men det er ikke kun til nytårsaften, at hummer og østers kan vække begejstring hos gæsterne.

I sommervarmen kan hummer og østers også blive omdrejningspunktet i en opsigtsvækkende servering. Hummer er perfekte til grillen, serveret med smør og persille. Og østers kan bidrage med en kold frisk ret, som smager af solskin og havluft.

Nogle gange kan det dog være svært at finde hummer og østers i de almindelige supermarkeder. Heldigvis har de fleste større byer en fiskehandler, som kan hjælpe dig med at opdage alle de mange skjulte skatte, der er blevet fisket op af havet.

Det sunde og bæredygtige alternativ

Ikke nok med at hummer og østers er en udsøgt spise, de er også et godt alternativ, hvis man vil beskytte kloden. Vi hører tit om, at produktionen af rødt kød har en stor negativ påvirkning på vores jord. Kødet indeholder også en masse mættede fedtsyrer, der er mindre godt for kroppen i store mængder.

Vælger du i stedet at spise hummer og østers, så får du en proteinkilde, der ikke indeholder ret meget fedt. I dag, er det også blevet muligt at vælge skaldyr, der er fisket efter MSCs strenge krav. Så er du sikker på at din fisk og skaldyr er fanget på en bæredygtig måde.

Kigger man på østers, så er de den perfekte spise, set fra miljøets side. Langs Vestkysten og ved Limfjorden, eksisterer der en invasiv art af østers, som formerer sig eksplosivt. Dette gør dem til en oplagt spise, da de ikke kræver en stor mængde ressourcer at opdrætte.

Seneste indlæg

Pris solcelleanlæg: Hvad du skal vide

Pris solcelleanlæg: Hvad du skal vide

Solcelleanlæg er en fortsat voksende trend i Danmark og i hele verden, da de giver en ren og bæredygtig energiløsning. Men hvad er egentlig prisen på solcelleanlæg, og hvad er inkluderet i omkostningerne? Se nærmere på, hvad der er inkluderet i pris solcelleanlæg, og...

5 vigtige skridt for at komme i mål med et hvert stort byggeri

5 vigtige skridt for at komme i mål med et hvert stort byggeri

Et stort byggeri er en kompleks proces, der involverer mange forskellige faggrupper og discipliner. For at projektet skal lykkes, er det vigtigt at følge en grundig plan og tage højde for alle de relevante forhold. Her er 5 vigtige skridt for at komme i mål med et...

Få din bolig til at se strålende ud

Få din bolig til at se strålende ud

En af de mest tilfredsstillende oplevelser er at træde ind i ens hjem og føle sig omgivet af skønhed og funktionalitet. Hvis du ønsker at give din bolig et frisk pust og få den til at se strålende ud, er der flere områder, hvor professionel hjælp kan gøre en betydelig...