Styrk dit helbred og kloden på samme tid

Reklame

Sponseret indlæg

Gennem de sidste åringer, har der været et øget fokus på, at vi skal skrue ned for forbruget af det røde kød. Der har kørt kampagner for at promovere at vi, som forbrugere, i stedet skal vælge at ty til andre proteinkilder. Havmad er et rigtig godt bud på en spændende og alsidig måde at indtage protein på.

Det kan være svært at skulle vænne sig til en anderledes kost, men hvis vi er nysgerrige og tør kaste os ud i nye retter, så har havet umådeligt mange velsmagende emner at byde ind med.

Gå på opdagelse i havets spisekammer

Havet kan byde ind med rigtig mange lækre fisk. Og er man ikke til fisk, så er der mulighed for at finde delikate skaldyr og bløddyr som f.eks. hummer og østers.

Hummer og østers er et must, når vi taler nytårsfest. Denne dag er indbegrebet af luksus og overdådighed. Men det er ikke kun til nytårsaften, at hummer og østers kan vække begejstring hos gæsterne.

I sommervarmen kan hummer og østers også blive omdrejningspunktet i en opsigtsvækkende servering. Hummer er perfekte til grillen, serveret med smør og persille. Og østers kan bidrage med en kold frisk ret, som smager af solskin og havluft.

Nogle gange kan det dog være svært at finde hummer og østers i de almindelige supermarkeder. Heldigvis har de fleste større byer en fiskehandler, som kan hjælpe dig med at opdage alle de mange skjulte skatte, der er blevet fisket op af havet.

Det sunde og bæredygtige alternativ

Ikke nok med at hummer og østers er en udsøgt spise, de er også et godt alternativ, hvis man vil beskytte kloden. Vi hører tit om, at produktionen af rødt kød har en stor negativ påvirkning på vores jord. Kødet indeholder også en masse mættede fedtsyrer, der er mindre godt for kroppen i store mængder.

Vælger du i stedet at spise hummer og østers, så får du en proteinkilde, der ikke indeholder ret meget fedt. I dag, er det også blevet muligt at vælge skaldyr, der er fisket efter MSCs strenge krav. Så er du sikker på at din fisk og skaldyr er fanget på en bæredygtig måde.

Kigger man på østers, så er de den perfekte spise, set fra miljøets side. Langs Vestkysten og ved Limfjorden, eksisterer der en invasiv art af østers, som formerer sig eksplosivt. Dette gør dem til en oplagt spise, da de ikke kræver en stor mængde ressourcer at opdrætte.

Seneste indlæg

Sådan finder du et godt inkassobureau

Sådan finder du et godt inkassobureau

Står du i den situation, at du har brug for hjælp til at inddrive betalinger og gebyrer, så skal du bruge et godt inkassobureau. Så er det selvfølgelig bare lige spørgsmålet, hvordan du finder sådan et, og måske hvad du skal holde øje med? Det er nemlig flere om...

Hvad er et hydraulikfilter?

Hvad er et hydraulikfilter?

Hovedparten af nedbrud i hydrauliske systemer skyldes snavs, og netop derfor er filtering et must. Et hydraulikfilter bruges i hydrauliske systemer for at filtrere olien. Dette nedbringer mængden af urenheder og reducerer risikoen for nedbrud. Der skal filtreres for...

Disse fordele er der ved leasing af en bil

Disse fordele er der ved leasing af en bil

Har du nogensinde overvejet at lease en bil, men er du ikke helt klar over, hvilke fordele der er ved den løsning? Her bliver du klogere på, hvorfor leasing af en bil er en både budgetvenlig og fleksibel løsning. Bliv fri for uforudsete udgifter Når du leaser en bil,...