Styrk dit helbred og kloden på samme tid

Reklame

Sponseret indlæg

Gennem de sidste åringer, har der været et øget fokus på, at vi skal skrue ned for forbruget af det røde kød. Der har kørt kampagner for at promovere at vi, som forbrugere, i stedet skal vælge at ty til andre proteinkilder. Havmad er et rigtig godt bud på en spændende og alsidig måde at indtage protein på.

Det kan være svært at skulle vænne sig til en anderledes kost, men hvis vi er nysgerrige og tør kaste os ud i nye retter, så har havet umådeligt mange velsmagende emner at byde ind med.

Gå på opdagelse i havets spisekammer

Havet kan byde ind med rigtig mange lækre fisk. Og er man ikke til fisk, så er der mulighed for at finde delikate skaldyr og bløddyr som f.eks. hummer og østers.

Hummer og østers er et must, når vi taler nytårsfest. Denne dag er indbegrebet af luksus og overdådighed. Men det er ikke kun til nytårsaften, at hummer og østers kan vække begejstring hos gæsterne.

I sommervarmen kan hummer og østers også blive omdrejningspunktet i en opsigtsvækkende servering. Hummer er perfekte til grillen, serveret med smør og persille. Og østers kan bidrage med en kold frisk ret, som smager af solskin og havluft.

Nogle gange kan det dog være svært at finde hummer og østers i de almindelige supermarkeder. Heldigvis har de fleste større byer en fiskehandler, som kan hjælpe dig med at opdage alle de mange skjulte skatte, der er blevet fisket op af havet.

Det sunde og bæredygtige alternativ

Ikke nok med at hummer og østers er en udsøgt spise, de er også et godt alternativ, hvis man vil beskytte kloden. Vi hører tit om, at produktionen af rødt kød har en stor negativ påvirkning på vores jord. Kødet indeholder også en masse mættede fedtsyrer, der er mindre godt for kroppen i store mængder.

Vælger du i stedet at spise hummer og østers, så får du en proteinkilde, der ikke indeholder ret meget fedt. I dag, er det også blevet muligt at vælge skaldyr, der er fisket efter MSCs strenge krav. Så er du sikker på at din fisk og skaldyr er fanget på en bæredygtig måde.

Kigger man på østers, så er de den perfekte spise, set fra miljøets side. Langs Vestkysten og ved Limfjorden, eksisterer der en invasiv art af østers, som formerer sig eksplosivt. Dette gør dem til en oplagt spise, da de ikke kræver en stor mængde ressourcer at opdrætte.

Seneste indlæg

Få fjernet åreknuder

Få fjernet åreknuder

Bøvler du med åreknuder? Åreknuder er noget, der kommer med alderen og som mange vil opleve i større eller mindre grad. De forgrenede blodårer, der samler sig lige under huden, kan være til gene og desuden være noget, der kan give en usikkerhed rent kosmetisk, hvis...

Få bedre styr på dit firmas telefoni

Få bedre styr på dit firmas telefoni

Hvad skal næste skridt ift. teknologi være i din virksomhed? Det er måske noget, du for tiden spekulerer over. Hvis du er havnet her, kan du lige så godt læse med videre og forhåbentlig blive klogere mht. din virksomheds teknologiske løsninger og systemer. Det vil...

Sådan skaber du et kreativt arbejdsområde

Sådan skaber du et kreativt arbejdsområde

Hvad er bedre end arbejdsområder, der summer af kreativitet? Det er meget få ting, og det er der god grund til. Det er nemlig på netop kreative kontorer, hvor idéerne flyder bedst, og hvor der er plads til udfoldelse. For rigtig mange, der arbejder sådanne steder,...