Skønne naturområder ved Ålborg

Der er utroligt mange smukke naturområder i Nordjylland, og især Aalborg er omringet af helt unik og ikke mindst idyllisk natur. Og overvejer du, om den næste weekendtur skal gå til Aalborg? Men mangler du noget inspiration til, hvilke naturområder man bare SKAL opleve? Så kan du læse med her og blive meget klogere. Så læs her og lær meget mere om de helt fantastiske naturområder ved Aalborg.

Overnat i Hammer Bakker

Noget af det første, du bør besøge i Aalborg, hvis du er vild med natur og naturoplevelser, er Hammer Bakker. Her finder du nemlig hyggelige lejrpladser, der har store og rummelige shelters, som du kan overnatte i. Du har altså rig mulighed for at sove i naturen uanset, hvad vejret byder på. Prøv kræfter af med at lave mad over bål, og gå om dagen på opdagelse i den helt unikke natur. Det er en natur, der er præget af skovklædte bakkepartier og store hedearealer – en natur, du ikke vil opleve andre steder i landet.

Få en helt særlig oplevelse i Vokslev Kalkgrav

En anden skøn naturoplevelse i Aalborg er Vokslev Kalkgrav. Kalkgraven blev i 1984 udpeget som et nationalt geologisk interesseområde af naturstyrelsen, og det er altså et helt unikt sted at udforske enten alene eller sammen med venner eller familie. Er du heldig, får du mulighed for at sige hej til søpindsvin, søliljer, bryozoer eller brachiopoder. Og dem finder du altså ikke mange steder. Så gå på opdagelse i Vokslev Kalkgrav. Det er en sjælden oplevelse, som du næsten SKAL opleve, hvis du er i Aalborg eller omegn.

Og når det så er sagt, så er der naturligvis også mange andre smukke steder, du kan besøge i Nordjylland. Det handler blot om at få pakket kufferten og køre afsted.