Sådan kommer I godt på plads i jeres nye hjem

At flytte til et nyt hjem kan i mange tilfælde være en stor omvæltning. Først og fremmest er der tale om et helt nyt hus, som hele familien skal vænne sig til, og ovenpå det faktum er der også en stor følelsesmæssig forandring, der skal tages hånd om. Måske er der både et afsavn, til stedet I er flyttet fra og en frygt for ikke at finde sig til rette det nye sted I nu bor.

For at gøre denne proces en smule nemmere kan du her finde tre gode råd til, hvordan I alle kommer godt på plads i jeres nye hjem.

Bliv tryg ved jeres nye lokalsamfund

Først og fremmest er det helt centralt, at I bliver trygge ved jeres nye lokalsamfund. Er I eksempelvis flyttet til Aarhus, kan I med stor fordel undersøge, hvilke lokale nyheder der er. Det er for mange en god idé at blive godt velkendt med, hvad der sker i det nye lokalsamfund, man nu er blevet en integreret del af.

Kom godt på plads – få personlige ting frem

Rent praktisk er det også en god idé hurtigt at komme godt på plads i hjemmet. Det behøver ikke at betyde, at I skal have helt styr på alt indretningen inden for den første måned. Men for at føle at det nye hus rent faktisk også er jeres nye hjem, er det en god idé at få nogle personlige ting frem i huset.

Det er både fordel for voksne og børn, som alle kan have svært ved at finde sig til rette i nye rammer.

Hav forberedt jer på den store omvæltning inden

For at være på forkant er det også et råd herfra at være forbedret på omvæltningen, inden denne sker. Så tal gerne om hvad der kan være svært og vær åbne overfor hinandens problemer.