Sådan får du gode træningsvaner

Det kan være svært at starte en god vane med træning. Heldigvis er der hjælp at hente. I denne korte oversigt kan du lære, hvordan man kan starte. Så bliver det hele meget lettere.

Kost

Mange mener, at kosten er lige så vigtig som træning. Derfor er det værd at tænke over din kost. Nogle mennesker benytter sig af et godt tilbud på nupo, når de skal få nye vaner. Det skal dog understreges, at uanset hvor godt et nupo tilbud du finder, kan kosttilskud ikke erstatte en varieret kost.

Start langsomt ud

Det kan være rigtig svært at starte nye, gode vaner. Det er så let glide tilbage i gamle vaner, og glemme de gode intentioner om at forbedre dem. Mange mennesker laver den fejl at ændre vaner for hurtigt og for drastisk. Men det gør det svært at holde fast i de nye vaner, da de ikke er en naturlig del af din hverdag, men snarere pligter. Derfor kan du i stedet introducere de nye vaner langsomt. Hvis du gerne vil begynde at løbetræne, kan du starte kort tur på en kilometer. Næste tur kan så være to kilometer. Sådan fortsætter du, indtil du når til en distance, som udfordrer dig. Til den tid vil løbeturene føles som en mere naturlig del af hverdagen.

Hold fast i vanerne

Når først du er kommet ind i en rigtig god vane, er det vigtigt at holde fast i dem. Det kan godt være, at det gør godt nu, men der kan opstå situationer, hvor de gode vaner kommer på prøve. Det kan f.eks. være på en ferie, hvor vanerne bliver skiftet ud med nogle andre. Det kan gøre det svært at komme tilbage i de gode vaner efter ferien. Vær derfor opmærksom på at holde fast i dem – så skal du ikke starte forfra.