Sådan er du en god nabo

Når du flytter fra en lejlighed til hus, kommer der mange nye forpligtelser. Huset kræver en del vedligeholdelse, som udlejeren stod for, mens du boede i lejlighed. Dette er både udendørs og indendørs, men der er også én anden ting, som er vigtig at huske på, når man bor i hus, nemlig naboskabet. Det er vigtigt, at du får et godt forhold til dine naboer, da I formentlig skal være naboer længe, og der er ikke noget værre end en nabokrig. Så du får nogle tips her, til hvordan du kan være en god nabo. 

Husk din ejendomsret 

Når man er naboer, har man jord, som ligger op ad hinanden. Derfor er der set eksempler på nabokrig, hvis en nabo føler sig krænket på sin ejendomsret. Det kan være på grund af sager vedrørende træfældning, opførelse af stakit eller hegn, eller hvis der er uklarheder om bygninger i skellet mellem jeres ejendomme. Du kan derfor med fordel læse mere om Krænkelse af ejendomsret her. 

Vær stille og rolig 

Et andet tip til at bevare freden med din nye nabo er, at du skal sørge for at holde ro og orden i hjemmet. Dette gælder, hvis du har åbne vinduer eller på varme sommerdage, hvor du måske sidder på terrassen og nyder et glas vin med gode venner. Hold lydniveauet til et passende niveau, så du ikke forstyrrer din nabo. Dette gælder også, hvis du vil fælde hæk eller slå græs. Gør det på nogle tidspunkter, hvor det ikke generer din nabo for meget. 

Smalltalk er vigtigt 

Du kan komme rigtig langt med smalltalk og venlighed. Vær åben og nysgerrig på din naboer, og lær dem at kende. Det kan være, at I kan få et venskab, men det behøver I ikke. Så længe at I kan snakke sammen stille og roligt, vil I også nemmere kunne løse eventuelle konflikter.