Sådan laver du din helt egen chai te

Sponseret indlæg

Er du helt vild med chai te? Ønsker du derfor at prøve og lave det selv? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at læse meget mere om chai te samt, hvordan du laver det derhjemme. Så læs endelig med her, eller gå allerede nu på opdagelse i de mange forskellige typer chai te, der findes på markedet.

Når det kommer til chai te, er der ingen regler

Hvordan en chai te skal laves kan variere fra by til by samt fra familie til familie. Der er nemlig ingen specifik opskrift, der definerer, hvordan en chai te skal laves. Af netop den grund er der altså heller ikke nogle helt generelle metoder til, hvordan denne form for te skal laves. Når det så er sagt, består den lækre drik ofte af:

  • Sort te
  • Sødemiddel
  • Mælk
  • Krydderier

Sort te er basisingrediensen i chai te

Sort te er den mest udbredte ingrediens i chai te. Dette, fordi det ofte bliver brugt som basisingrediens. Med det sagt, vil du altså også sagtens kunne finde chai te, der for eksempel er lavet på grøn te eller den sydafrikanske urt rooibos. Du kan ligeledes finde nogle helt rene urteblandinger, der udelukkende er fremstillet af krydderier og således uden teblade.

Sådan gør du din chai te sød

Som sødemiddel anvender mange ofte hvidt sukker, brunt sukker eller honning. Disse bliver alle brugt til at gøre chai teen sødere. I sjældne tilfælde bliver der anvendt sukkerarter som demerara, turbinado og kokosnød. Dog er Jaggery også populært. Dette er et uraffineret rørsukker, der er populært at anvende som sødemiddel. Det anvendes for eksempel i dele af Indien.

Et andet form for sødemiddel er mælk, som ligeledes er en typisk ingrediens i chai te. I Indien bruges ofte bøffelmælk, men i Vesten bruges typisk komælk eller veganske alternativer som soja-, mandel-, ris- og kokosmælk.

De dominerende krydderier i chai te

Sidst, men ikke mindst, er der krydderierne i chai te. Disse kan variere efter region, klima samt kulturelle præferencer. Traditionelt var kardemomme, ingefær, nelliker, kanel og sorte peberkorn dominerende chaikrydderier og alle tilgængelige i Indien. I de traditionelle opskrifter er det dog også muligt at finde vanilje, muskatnød, majs, stjerneanis og fennikel.

Seneste indlæg

Guide: sådan skaber du den smarte ”capsule wardrobe”

Guide: sådan skaber du den smarte ”capsule wardrobe”

Oplever du tit at stå i tøjkrise, hver gang du skal til fest, eller måske hver gang du skal ud af døren for den sags skyld, fordi intet at dit tøj passer sammen, som du gerne vil? Så kan en ”capsule wardrobe” måske være løsningen for dig! Læs med her om hvad det er,...

Hovedbeklædning til dig, der oplever hårtab

Hovedbeklædning til dig, der oplever hårtab

Hvis man som kvinde på et tidspunkt oplever hårtab, er det noget, der kan virke enormt hindrende. Der er derfor også mange, som ønsker en form for hovedbeklædning, når de oplever hårtab. Der findes en del forskellige af disse, som man kan vælge imellem - læs videre...

Tag på outdoor tur med alt det rigtige grej

Tag på outdoor tur med alt det rigtige grej

Udendørsudstyr er vigtigt for enhver udendørs entusiast. Fra telte og soveposer til køkkengrej og navigationsredskaber - friluftsudstyr kan være afgørende for en tur. Derfor fører de hos Outdoor Adventure kun det bedste friluftsudstyr fra de mest pålidelige mærker....