Sådan laver du din helt egen chai te
Er du helt vild med chai te? Ønsker du derfor at prøve og lave det selv? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at læse meget mere om chai te samt, hvordan du laver det derhjemme. Så læs endelig med her, eller gå allerede nu på opdagelse i de mange forskellige typer chai te, der findes på markedet.
Når det kommer til chai te, er der ingen regler
Hvordan en chai te skal laves kan variere fra by til by samt fra familie til familie. Der er nemlig ingen specifik opskrift, der definerer, hvordan en chai te skal laves. Af netop den grund er der altså heller ikke nogle helt generelle metoder til, hvordan denne form for te skal laves. Når det så er sagt, består den lækre drik ofte af:
- Sort te
- Sødemiddel
- Mælk
- Krydderier
Sort te er basisingrediensen i chai te
Sort te er den mest udbredte ingrediens i chai te. Dette, fordi det ofte bliver brugt som basisingrediens. Med det sagt, vil du altså også sagtens kunne finde chai te, der for eksempel er lavet på grøn te eller den sydafrikanske urt rooibos. Du kan ligeledes finde nogle helt rene urteblandinger, der udelukkende er fremstillet af krydderier og således uden teblade.
Sådan gør du din chai te sød
Som sødemiddel anvender mange ofte hvidt sukker, brunt sukker eller honning. Disse bliver alle brugt til at gøre chai teen sødere. I sjældne tilfælde bliver der anvendt sukkerarter som demerara, turbinado og kokosnød. Dog er Jaggery også populært. Dette er et uraffineret rørsukker, der er populært at anvende som sødemiddel. Det anvendes for eksempel i dele af Indien.
Et andet form for sødemiddel er mælk, som ligeledes er en typisk ingrediens i chai te. I Indien bruges ofte bøffelmælk, men i Vesten bruges typisk komælk eller veganske alternativer som soja-, mandel-, ris- og kokosmælk.
De dominerende krydderier i chai te
Sidst, men ikke mindst, er der krydderierne i chai te. Disse kan variere efter region, klima samt kulturelle præferencer. Traditionelt var kardemomme, ingefær, nelliker, kanel og sorte peberkorn dominerende chaikrydderier og alle tilgængelige i Indien. I de traditionelle opskrifter er det dog også muligt at finde vanilje, muskatnød, majs, stjerneanis og fennikel.