Sådan går du fra lystfiskeri til sportsfiskeri

Fiskeri bliver i 2023 dyrket mere end vi tidligere har set, og vi kan kun gisne om at denne hobby bliver endnu mere udbredt fremadrettet. For de fleste er det primært på hobby-niveau, men hvis du går med en drøm om at gå fra lystfisker til sportsfisker, så kan du læse med i artiklen, for at lære mere om, hvad der skal til.

Gummidyr, bombarda og andet udstyr skal være i orden

For at gå fra at være lystfisker til sportsfisker, så kræver det, at du øver dig i at fiske. Det er ikke decideret svært at fiske, men det kan blive betydeligt nemmere, hvis du har det rette udstyr. Her taler vi blandt andet om gummidyr til fiskeri, bait og fiskestænger. Gummidyr går ind under det, der hedder “softbait”, fordi det er let og en blød imitation af agn, som giver et naturtro udseende og virker naturligt i vand. Et gummidyr kommer på enden af fiskestangen og ligner ofte en orm eller andet lignende gummidyr for at tiltrække fiskene. Gummidyr er blot én ud af meget forskelligt udstyr, som du kan finde hos Nytgrej.dk til lave priser. Kig forbi siden for at finde det rigtige udstyr.

Forståelse for flere forskellige typer fiskeri

Hvis du gerne vil prøve flere kræfter med sportsfiskeri, så bør du overveje put and take, eftersom der ofte er flere konkurrencer ved disse privatejede søer. Her kan du, udover at benytte dig af gummidyr, bruge polaroid solbriller, som gør det nemmere for dig at se fiskene. Du kan også anvende metoden “bombarda”. Bombarda er en metode, hvor det er muligt at kaste linen betydeligt længere ud for at kunne få bid. Hertil benyttes der også længere fiskestænger, og du har mulighed for at trække linen ind igen, frem for blot at lade den ligge stille i vandet. Bombarda kan høre under mere aktivt fiskeri, og hvis du gerne vil indgå i sportsfiskeri, så kan der argumenteres for, hvorvidt aktivt fiskeri er det bedre alternativ. Bombarda er i hvert fald en metode, som flere gør brug af med stor succes. Ønsker du at anvende en mere passiv fiskeri stil, så kan bombarda også anvendes til dette. Det vigtige er, at du ved hvordan bombarda fungerer i praksis. Jo bedre en forståelse du får for de forskellige typer fiskeri, jo lettere er det at gå fra lystfiskeri til sportsfiskeri.