Sådan finder du en god forsvarsadvokat

Vidste du, at du har ret til frit at vælge, hvilken advokat du vil have til at forsvare dig? Uanset sagen har du i Danmark ret til hjælp med dit forsvar, og selvom retten beskikker dig en advokat, behøver du ikke vælge ham eller hende. Her kan du læse mere, hvis du har bruge for at blive klogere på dine rettigheder. Bare fordi du er sigtet eller tiltalt, betyder det ikke, du er skyldig.

Når du skal finde din egen forsvarsadvokat

Der kan være mange grunde til, at du har behov for et godt forsvar i retten, om du er offeret, eller du er den sigtede. Det kan ske i forbindelser med kontraktbrud, boligproblemer eller personlige komplikationer, men uanset hvad din situation er, er et godt forsvar afgørende. De advokater, retten beskikker, er altid kompetente, men hvis du har bestemte præferencer, så hyr en forsvarsadvokat til dig selv. På Strafferet.com kan du få hjælp uanset sigtelse eller tiltale, og om sagen skal for byret, landsret eller højesteret. Advokatfirmaet Strauss & Garlik, der står bag Strafferet.com, har bl.a. stor erfaring i at sikre et godt og stærkt forsvar for både ofre og tiltalte. De færreste mennesker har en forsvarsadvokat på lønningslisten, men det betyder ikke, du ikke kan hyre en advokat selv. Men hvordan gør man så det? Og hvor meget vil det koste dig? Bare rolig, for de svar har vi herunder.

Det skal du vide om at hyre en forsvarsadvokat

Det vil ikke koste mere at skifte advokat, hvis du ikke ønsker den, retten beskikker dig – med enkelte undtagelser, som advokaten vil fremlægge, hvis det bliver relevant. En beskikket forsvarer betales umiddelbart af det offentlige, men det beløb vil blive opkrævet senere. De fleste advokater får mellem 1.800-2.800, – kroner i timen plus moms, men det kan variere. Dét skal dog ikke afskrække dig, for du skal have en forsvarsadvokat. Og har du ikke råd, kan du henvende dig til en retshjælpsinstitution. Du kan også kontakte en advokat direkte og bede om retshjælp iht. bekendtgørelsen om retshjælp hos advokater. Det er vigtigt at vide, at retten ved kendelsen godt kan nægte at beskikke en bestemt advokat, selvom du har anmodet. Det gælder dog kun, hvis der er risiko for, at advokatens medvirken kan forårsage en betydningsfuld forsinkelse for sagens videre fremgang, eller hvis advokaten mistænkes for at ville forhindre eller modarbejde opklaringen af den givne sag.