Overvejer du at lease en el-bil?

I samfundet i dag er der meget fokus på energi, bæredygtighed og miljø – og det er der af en god grund. Klimaforandringer er presserende, og verden og miljøet har på mange måder behov for flere tiltag for grøn omstilling. Det kan være, at du tidstypisk har gået med tanker om at lease en elbil. Hvis det er tilfældet, kan du finde en oversigt over en elbil afgift i 2022. Det er en god idé at overveje grundigt frem og tilbage, om du har lyst til at lease en elbil eller ej – her kan du læse en guide og få inspiration og stof til eftertanke, hvad angår elbiler.

Hvad skal du tænke på, hvis du overvejer at lease en elbil?

Mange danskere går sikkert med tanker om, at deres næste leasingbil ikke skal være en almindelig, traditionel benzin- eller dieselbil, men derimod en elbil. Hvis du er en af dem, der tænker, at din næste leasingbil skal være en elbil, så har du sikkert stadig en masse spørgsmål og overvejelser at gøre dig. Det handler om at sætte dig ind i, hvordan præcis en elbil er et godt tiltag, hvad for eksempel grøn omstilling angår. Desuden er der en række fordele og ulemper ved elbiler, som du kan veje op mod hinanden.

Afgifter på elbiler

I Danmark i dag er der afgifter på en elbil – men afgifterne er dog stadig bærbart og væsentlig mindre end på biler, der kører på enten benzin eller diesel. På den måde bliver man understøttet i sit valg om at vælge en elbil fremfor en bil, der kører på fossile brændstoffer – man bliver så at sige belønnet for sin beslutning, der spiller ind i en større grøn omstilling. Omtanke for miljøet kan altså betale sig. Desuden følger en del fradrag og rabatter med ved købet eller leasingen af en elbil.