Opladning af elbil

Din bil er lydløs, når du er afhængig af den – men det er den ikke, når du sætter stikket i. Opladning af din elbil medfører masser af støj, og de fleste biler støjer meget, når de oplader. Dette er ikke den eneste forskel i forhold til konventionelle benzindrevne biler. Det tager også længere tid at oplade en elbil, og i hvert fald indtil videre er opladning også meget billigere end at tanke op. Man siger at det i gennemsnit koster ca. halv pris pr. kilometer. Endelig skal al den strøm komme et eller andet sted fra. Oftest vil det være dit lokale kraftværk, men hvis det tilfældigvis kører på kul eller gas, som næsten alle gør i dag, vil opladningen af elbil hjælpe på miljøet.

Opladning af elbil gennem vedvarende energi

Opladning med vedvarende energikilder er stadig den bedste måde at være grøn på, men hvis du har solpaneler på dit tag, vil de sandsynligvis gøre et bedre stykke arbejde. Det er langt den billigste løsning at oplade bilen derhjemme. Nyere huse er bygget med tanke på opladning, men det kan også fungere i ældre huse – du skal bare installere en stikkontakt på det rigtige sted. På lange ture er offentlige lade stationer uundværlige, men de er ikke ligefrem nemme at finde, når man kører mellem byer eller krydser grænser. Nogle lande som Danmark, Tyskland og Sverige tilbyder en fremragende dækning af det meste af deres område, mens andre lande som Norge kun tilbyder ladestationer på tankstationer tæt på de store motorveje.

Kør en lang tur og oplad din elbil på forskellige måder

Opladning af elbil på arbejdspladsen er gratis og ofte hurtig, men ikke altid tilgængelig. Selv opladning på offentlige lade stationer kan være dyrt sammenlignet med opladning i hjemmet. Opladningstiden afhænger af, hvor meget energi dit batteri kan lagre, og hvor hurtigt du sikkert kan trække det ud igen. Opladning om natten vil tage længere tid end de fire timer, som producenterne af elbiler reklamerer med, fordi de antager, at nogen normalt lader bilen stå tilsluttet hele natten, så kun halvdelen af batterikapaciteten bruges hver dag. Det tager også længere tid at oplade fra tomt batteri med en hurtigere oplader, end hvis du oplader om natten.