Seneste indlæg

her https://roskilde-netavis.dk/.

Roskilde har mange verdensarvslokaliteter. Sørg for ikke at gå glip af vikingeskibene, som er blevet udgravet lige ved siden af domkirken og kan ses under glas i et særligt museum. Selve den smukke domkirke blev bygget i det 12. århundrede, mens den ældste genstand, du kan se her er meget gammel. Vikingebyen Roskilde er hjemsted for en af Europas største vikingegravpladser og gravhøje. Her ligger nogle magtfulde danske konger og dronninger fra forskellige perioder i historien. Hvis du eller familien ønsker at besøge Roskilde, tager det kun 20 minutter med tog fra København at komme ind til denne lille, men charmerende by, der ligger ved Danmarks største naturhavn, Roskilde Fjord. Ønsker du at læse mere omkring Roskilde og hvad byen tilbyder, kan du læse mere lige her https://roskilde-netavis.dk/.

Kunst for til alle aldre

Roskilde er en charmerende by med attraktioner for alle aldre. Ofte tænker folk på byen som værende ret kedelig, men det er den langt fra! Faktisk er mange unge mennesker interesserede i RAGNAROCK , som er byens eget museum dedikeret til pop-, rock- og ungdomskultur. Der kan næppe være bedre måder at lære om popmusik på end ved at udforske interaktive udstillinger om alt fra Beatles til Lady Gaga. Dette moderne museum har alt fra gamle opsamlingsbånd og dukker til plakater og plader. Museet er åbent hele året rundt og ligger lige bag togstationen.

Nemt og hurtigt at besøge Roskilde

Hvis du ønsker at besøge Roskilde, er der mange overkommelige muligheder for at komme hertil. Du skal blot tage en bus fra Københavns Lufthavn til Odense og derefter skifte til regionaltoget, der kører direkte til Roskilde. Eller du kan blot tage toget fra Københavns Hovedbanegård eller Hovedbanegården og stå af på Roskilde Station. Alternativt kan du tage en intercitybus direkte mellem Københavns Lufthavn og Roskilde. Busserne stopper også i Københavns centrum, hvilket betyder, at hvis dit hotel ligger tæt på Hovedbanegården, er det nemt at komme frem til dit bestemmelsessted.