Labels i 2022

I dette blogindlæg har vi samlet et udvalg af de labels vi forventer bliver de mest populære i 2022. Der er uden tvivl en bæredygtigt bølge i gang, når det kommer til tøj og tekstilproduktion. Det gælder også de helt små detaljer som labels – der ofte er med til at sætte prikken over i’et på det færdige tøj, når det hænger i butikkerne.

GOTS bomuldslabels

Kender du ikke GOTS-certificeringen er det værd at bruge lidt tid på at sætte dig ind i det. Forkortelsen GOTS står for Global Organic Textile Standard.  GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus. Hele 95% af materialet skal være økologisk. Samtidig følger man alle led i værdikæden tæt og der er mange krav, der skal opfyldes i hver enkelt led, både hvad angår dyrkning af fx bomuld, arbejdernes vilkår, brug af kemikalier og meget andet. Har du GOTS-certificerede produkter i din kollektion er det derfor også værd at sikre at de labels, du bruger også er GOTS-certificerede.

Bomuldslabels med tryk

Bomuldslabels med tryk har et andet og mere råt udtryk end de traditionelle vævede labels. Der er ikke mulighed for at få så mange farver og detaljer med på labelen. Tilgengæld træder selve materialet tydeligt igennem og giver et udtryk som mange producenter godt kan lide. De økologiske bomuldslabels kan trykkes i en anden bundfarve, hvis du ikke ønsker et naturhvidt label. xx

Hangtags med FSC-mærkning

Som en del af den bæredygtige bølge er det også muligt at få FSC-certificerede hangtags. FSC står for Forest Stewardship Council. Når papir eller pap har FSC-mærkningen er du med til at understøtte bæredygtig skovdrift og økonomisk bæredygtighed i verdens skove. Ligesom der også bliver taget hånd om skovarbejdernes arbejdsforhold og sociale rettigheder. Vælger du de bæredygtige hangtags kan du få trykt hangtags med farvet tryk i alle Pantone C farver og på en lang række forskellige farver pap.

Find de mange labels ved at klikke på linket.