Kombucha te

Kombucha te er en utrolig gammel drik, som stammede fra enten Japan, Kina eller Korea. I dag er kombucha te blevet utrolig populært i Nordamerika, og ellers generelt over hele verden. Kombucha te er blevet noget som de fleste har i deres køkkener i dag. Der bliver den anset for at være en syrlig drik. Dette gør den fordi man tit opfatter den som en te som er utrolig god for ens helbred på grund af de levende bakterier i drikken. Dette er dog ikke videnskabeligt bevidst endnu. Derfor er det også heldigt at drikken kan smage utrolig godt. Rigtig mange formår at lave en drik med den rette balance i mellem sødme og surhed. For at forklare meget simpelt hvad kombucha te egentlig er, så er det en velsmagende te som har en sur sød smag. Normalt er drikken forholdsvis gæret, og får derfor tit tilsat enten frugter eller juice. Det er faktisk sådan at den kan fremstilles blot ved brug af frugtsaft eller tisaner. Kombucha te er som sagt en sødet te, men hertil bliver der tilsat SCOBY. SCOBY er bakterier og gær, som arbejder sammen og for sukkeret til at blive til alkohol. Senere i processen bliver alkoholen så forvandlet til surheden i drikken ved hjælp af bakterierne.

Kombucha te – prøv de forskellige varianter

Til kombucha teen er der blevet udviklet nogle ekstraordinære aromaer som giver nogle forskellige smagsvarianter. De er begge inspireret af den nordiske natur. Disse to er Hidcote Blue lavendel og Rosa Rugosa. Hidcote Blue har en smag af lavendelblomsten, som kommer fra den nordiske natur. Det vil altså sige du vil opleve en unik smagssammensætning. Der er nemlig en dobbeltgæring, som giver smagen af æble og citron med et strejf af lavendel. Den anden var Rosa Rugosa. Denne drik har en blomsteragtig smag, og minder en smule om det vi kender som en rosevin. Denne drik er utrolig god til de solrige dage, som du tilbringer på terrassen eller altanen. Derudover er den også utrolig god til desserter, kager og andre delikatesser som passer til sommerstemningen.

Kombucha te – har du prøvet det?

Hvis du ikke har prøvet det endnu, så vil det klart kunne anbefales. De er utrolig gode i mange situationer, så det er med sikkerhed noget du ikke vil fortryde.