Guide: sådan skaber du den smarte ”capsule wardrobe”

Oplever du tit at stå i tøjkrise, hver gang du skal til fest, eller måske hver gang du skal ud af døren for den sags skyld, fordi intet at dit tøj passer sammen, som du gerne vil? Så kan en ”capsule wardrobe” måske være løsningen for dig! Læs med her om hvad det er, og hvordan man gør.

Kun det mest nødvendige

En ”capsule wardrobe” er et simpelt koncept, der læner sig op ad ”less is more”, så længe man har valgt de rigtige ting. Det vigtigste element i denne type garderobe, er at forstå sine basic tøjstykker. Princippet bag en ”capsule wardrobe” er nemlig, at hvis man har det rette antal af basic T-shirt, bluser, bukser, nederdele, kjoler og jakker, som alle sammen passer flot til hinanden, når man blander dem på kryds og tværs, så har man mange flere muligheder for gode outfits. Det kræver selvfølgelig, at man holder sig til én stil eller ét tema, så alt tøjet passer sammen.

Ikke nok med at denne teknik kan spare dig en masse tid på tøjkriser, det kan også spare penge, fordi man ikke hele tiden skal ud at købe nyt tøj, hver gang en ny trend rammer. Man behøver kun købe nyt, når et tøjstykke i garderoben bliver slidt op. Det kan derfor anbefales at investere i kvalitet og design, når du vælger dine basics. En smuk skræddersyet jakke fra Sportmax er et godt eksempel på et stykke tøj, der varer længe og har tidløst design.

Personlighed og farvevalg

Du sidder måske og tænker: ”Jamen, hvordan gør jeg så mit tøj personligt?” Det kan du heldigvis stadig med en ”capsule wardrobe”, det bliver bare lidt mere nedtonet og kontrolleret. Hvis du har en yndlingsfarve, kan du bygge hele din garderobe omkring den. Accessoires kan også hjælpe med at tilføje personlighed.