Få fjernet åreknuder

Bøvler du med åreknuder? Åreknuder er noget, der kommer med alderen og som mange vil opleve i større eller mindre grad. De forgrenede blodårer, der samler sig lige under huden, kan være til gene og desuden være noget, der kan give en usikkerhed rent kosmetisk, hvis man er ked af, at man kan se de mange knudrede samlinger på specielt læggene og lårene.

Det er heldigvis muligt af fjerne åreknuder, og det er et indgreb, som bliver foretaget mange gange hvert eneste år på mange forskellige mennesker. For at få fjernet åreknuder er du henvist fra din egen læge til en klinik, der er specialiseret, så du kan føle, at der virkelig bliver taget hånd om dig, samt at lægen kender alt til sit kram og er godt kendt på lige præcis det område, han eller hun arbejder på. Det giver forhåbentlig en form for tryghed inden selve indgrebet.

Forskellige metoder

Der er mange forskellige metoder, der kan anvendes til at fjerne åreknuder. Med laser kan man foretage et relativt indgreb. Der bruges en ultralydsscanner, så lægen kan følge en fiber gennem en blodåre ind, hvor man varmebehandler åreknuden. Det gør kroppen i stand til selv at bekæmpe åreknuden. Der lægges en lokalbedøvelse, og derudover er indgrebet ganske smertefrit.

En anden behandling, der ligeledes er god evidens for virker, kaldes ClosureFast. Her anvendes ikke laser men indføres i stedet et kateter ind til selve knuden. Ligesom med laser varmebehandles åreknuden, så den vil forsvinde af sig selv uden at efterlade spor.

En sidste mulighed for fjernelse af åreknuder er at gå ind gennem blodårerne og sprøjte en form for skum ind, som lukker de vener, der er skyld i at åreknuderne opstår, og de vil herefter kunne fjernes i små snit gennem huden. Snittene er så små, at de ikke kræver, at man bliver syet efter indgrebet, og det efterlader ikke ar.