Få billig strøm og værdi for pengene

Dette indhold er sponsoreret.

Vil du gerne have billig strøm? Og føler du dig tit overvældet og forvirret efter at have været i dialog med elselskaber? Måske giver de dig mange tilbud, som virker komplicerede og er svære at forstå? Så kan du med fordel lede videre, indtil du finder et elselskab, som du er mere på bølgelængde med, og som kan få dig til at føle dig afklaret.

Det er nemlig vigtigt, at du som forbruger træffer et aktivt, bevidst og informeret valg, når du vælger elleverandør. For det er sådan, at du kan sikre dig selv billig strøm. Læs videre her, og find ud af, hvordan du får billig strøm og værdi for pengene.

Lave priser og overskuelighed

Forsyningstilsynet laver årligt analyser for at finde ud af, hvor man som forbruger kan finde de billigste elpriser. Elselskaber, som har toppet listen, har haft priser, der lå omkring 1.800 kWh/år i Østdanmark samt Vestdanmark. I august 2021 var markedsgennemsnittet for el 106,62 øre/kWh, mens de billigste elleverandører kunne tilbyde priser, der lå omkring 87,17 øre/kWh. Disse priser gjaldt for Fyn og Jylland.

For Sjælland var markedsgennemsnittet 106,62 øre/kWh, mens de billigste elleverandører kunne tilbyde priser, der lå omkring 89,05 øre/kWh.

For at få billig strøm kan du med fordel sammenligne forskellige elselskaber og deres priser. Kig nærmere på elselskaber, som ikke har skjulte gebyrer, dyre abonnementsløsninger, ekstraomkostninger og en masse tilbud, som kan forvirre dig. Føler du dig forvirret, når du skal vælge en elleverandør og vælge en elaftale, kan du risikere at vælge noget, der egentlig ikke passer dig, men som du fejlagtigt tror passer dig.

Hvorfor er der forskel på elleverandører og priser?

Men hvordan kan nogle elselskaber levere billig el og have overskuelige løsninger, mens andre ikke kan? Elselskaber, der tilbyder billig strøm, kan gøre netop dét, fordi de har deres eget system, hvor de varetager kunder og køber billigt strøm. Andre elselskaber skal leje sig ind på systemer, for at de kan sælge og købe billig strøm samt varetage deres kunder. Så de har derfor flere store udgifter, som de også skal kunne tage sig af.

Én ting er billig strøm, en anden ting er at få værdi for pengene. Og hér kommer god service ind i billedet.

God service

Som forbruger skal du ikke kun opleve, at du får billig el. Det er også vigtigt, at du oplever, at du får god støtte og hjælp, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din elaftale eller andet. Kig derfor efter et elselskab, som med glæde besvarer dine spørgsmål.

Vil du fx gerne vide, hvad forskellige afgifter betyder, eller hvornår der er billig strøm, så får du god værdi for pengene, hvis dit elselskab kan give dig afklaring på spørgsmål som disse.

Du får den billigste strøm og mest værdi for pengene ved at gå efter elselskaber, som svarer på dine spørgsmål og yder en god service; elselskaber, som ikke har skjulte gebyrer og kommer med tilbud, der er til at forstå. Føler du dig forvirret, når du skal skifte elleverandør, kan du nemlig ende med at træffe dårlige valg, hvor du til sidst sidder med endnu dyrere strøm.