Det skal du være opmærksom på, når du lejer en bil

Inden du lejer en bil, er der lige nogle ting, du skal være opmærksom på – ellers kan du risikere en ekstraregning efterfølgende. Vi har derfor i denne artikel samlet nogle gode råd til, hvad du bør sætte dig ind i, inden du lejer en bil.

Vær opmærksom på priser og forsikring

Mange biludlejningsfirmaer skilter med nogle ret fine priser, men det er ikke altid den pris, du kommer til at betale – heller ikke, selvom du vælger den absolut billigste bil. Mange undlader nemlig forsikringen i denne pris – og andre igen tager sig godt betalt for de kørte kilometer. Det er derfor meget vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad prisen rent faktisk dækker over og hvad du skal betale ekstra for det, du skal bruge bilen til, f.eks. flere kilometer, bedre forsikring eller lignende – ellers kan du ende med en ret stor uforudset regning. Hos Fire Hjul tilbyder de billige priser, som inkluderer både forsikring og de første 100 km, så man nemt kan regne ud, hvad man skal betale for at leje en af deres biler. Du kan se deres udvalg af lejebiler her: https://firehjul.dk/.

Sæt dig godt ind i regler og vilkår

Inden du underskriver lejekontrakten, er det meget vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne og vilkårene for udlejningen, så du ikke ender med at begå fejl, som kan koste dig dyrt i sidste ende. Det er her en god idé at tjekke op på, om bilen må køres i udlandet, hvem bilen må køres af og hvad bilen må bruges til (uden decideret tilladelse fra udlejningsfirmaet). Derudover er det også en rigtig god idé at sætte sig ind i procedure ved uheld eller nedbrud og ikke mindst hvem du skal kontakte i sådanne tilfælde.

Kontrollér bilen ved udlevering

Det er meget vigtigt at du tjekker bilens stand, når du får den udleveret – og så er det også meget vigtigt, at du får bl.a. skader, kilometerantal og brændstofmåler noteret på udleveringsblanketten for at undgå, at du får skylden for eventuelle eksisterende skader, når du afleverer bilen igen. Det skal også lige nævnes, at du f.eks. har ret til et afslag i prisen, hvis du får udleveret en bil af ringere klasse end den du har bestilt, imens du ikke er forpligtet til at betale mere, hvis du får udleveret en bil af højere klasse end du har bestilt.

Aflevér bilen i åbningstiden

Ved mange biludlejningsfirmaer kan du aflevere bilen døgnet rundt, så du ikke skal overholde et bestemt tidspunkt på dagen – og det kan lyde som en god service. Hvis du ikke er til stede, når bilen bliver gennemgået, kan du dog godt risikere at der noteres fejl og mangler, som du hverken kan be- eller afkræfte. Det er derfor altid en god idé at aflevere bilen i biludlejningsfirmaets åbningstid, så du sammen med en ansat kan gennemgå bilen og notere bilens tilstand, brændstofmåling og kilometerantal i en kontrolrapport. Så er du sikker på, at du ikke kommer til at betale for mere end du rent faktisk har brugt.