Det er kun fantasien som sætter grænser

Måske er du et kreativt menneske eller bare en person, som har lyst til at prøve at være kreativt. Bare rolig, alle mennesker kan være kreativ og udfolde den del af sig selv. Der er mange måder at være kreativt på. Mange mennesker tænker, at de skal opfinde den dybe tallerken og skabe et vildt maleri, men det er altså ikke tilfældet for at kunne være kreativ. Kreativitet kommer i mange størrelser, selv at male en væg eller en bænk i en lyserød farve er at være kreativ. Det er kun en selv som stopper en, for alle kan være kreativ.

Kreative ting du kan lave uden så meget erfaring

Du kan f.eks. give dig i kast med at male med vandfarver. Vandet gør det nemmere at styre farverne og blende dem sammen. Det gør det også nemmere at male lidt abstrakt, hvilket er en god ide, hvis man ikke har så meget erfaring. Det er en god ide, at finde papirstørrelser som matcher ens erfaring. Derfor kan det være en god ide at male på A4 papir eller mindre end det. Derudover kan det også være en god ide ikke at male konkrete motiver, men f.eks. mikse flere farver – lave en himmel og græs med nogle blomster.

kreative ting du kan lave med mere erfaring

Hvis man derimod har lidt mere erfaring, kan man give sig ud af at male lidt større projekter, og på større papirstørrelser. Her kan man også begive sig ud i, at male lidt vildere motiver. Fælles for begge projekter er, at det er en god ide at finde inspiration. Man må gerne få ideer fra nettet. Et godt sted er Pinterest. Der er stor mulighed for både at søge på ideer, men også at finde lignende ideer under hvert billede. Det kan især udvide sin horisont, når man vil udfolde sig kreativt.