Dart – Til private og professionelle spillere

Dartskiver kan hænges op næsten alle steder, og dart er et spil, som både børn og voksne kan spille, uanset højde og vægt. Dart kan spilles både hjemme eller i en institution som f.eks. en bar eller en klub. Dart er en af de få sportsgrene, der har professionelle spillere med forskellige stilarter. Hvis det lyder som noget for dig, så skynd dig ind i udvalget lige nu og find det dart, der passer perfekt til dig.

Dart – Hvad kræver det?

Dartskive påkrævet: En dartskive kræver 2 punkter, der er monteret på en væg ca. 20 tommer fra jorden og med en afstand på ca. 5-7 fod fra hinanden ved at dreje to søm ind i væggen. Ved siden af disse to punkter skal du have plads nok til din krop og hænder, når du kaster med pile. Dartpile med fly og dartspidser

Dartpile findes i forskellige vægte, længder og udformninger. Hvis du drejer en dartpiles tønde nedad, er der en lille bule, før spidsen er fastgjort til dartpile tønden. Denne del holder ikke længe, men bruges til at skabe balance under flugten eller til at sikre pilens bane, når den forlader din hånd (så den vender mere jævnt). Dartspids/stålspids/stålskaft Dartpile skal have metalstålspidser fastgjort til enderne; disse kan skrues af fra pilens tønde og udskiftes efter nogen tid (afhængigt af hvor ofte du spiller), da de bliver stumme eller bøjede. Spillet spilles enten indendørs eller udendørs, afhængigt af vejrforholdene og den tid, der er til rådighed. Dart kan spilles både i sociale kredse og i en amatørturnering. Dart er et spil, der er let at lære, men svært at mestre. Dartpilen kan kastes over skulderen, hvis der ikke er andre muligheder, men det vil give dig en advarsel fra dommeren eller modstanderen i dartturneringer.

Hvad skal du have styr på når du begynder på dart?

Darts findes i forskellige vægte – de skal falde inden for visse vægtparametre; ellers er der risiko for, at dine modstandere kaster dartpile tæt på samme vægt som din (reglerne varierer dog alt efter hvilken konkurrence det er). Du kan f.eks. købe plastikpoint til børn, der kaster mindre tunge metalpoint end voksne, som kaster deres dartpile hårdere, hvilket påvirker afstanden. Hvis du kunne tænke dig at vide mere kan du altid tage et kig ind på siden.