Dækskifte – er det værd at gøre selv?

Når man skal skifte fra sommer- til vinterdæk (eller den anden vej rundt), undgår man ikke at få beskidte fingre.

Det er sjældent et svært stykke arbejde at skifte dæk på en bil. Alligevel er det ikke sikkert, at det er værd at give sig i kast med, da man sagtens kan udlicitere det.

Desuden bør det også nævnes, at det ikke er alle, der har det værktøj, der skal bruges til arbejdet. Har man ikke det, er der naturligvis ikke andre muligheder, end at overlade det til en professionel.

Har du evnerne til det?

Overvejer du, om du selv skal stå for at skifte dæk på din bil, er det naturligvis vigtigt, at du overvejer nøje, om du faktisk har evnerne til at gøre det.

Som der er givet udtryk for herover, er det ikke det sværeste stykke arbejde at udføre. Det ændrer dog ikke på, at man skal vide, hvad man laver, da man selvfølgelig skal undgå at montere sine dæk forkert.

Har du værktøjet til det?

Hvad der må siges at være en lige så vigtig overvejelse er, om man faktisk har et værktøj, der skal bruges, for at kunne udføre dækskiftet.

Det er bestemt ikke alle, der har det, og derfor er det heller ikke alle, der faktisk har mulighed for at udføre et dækskifte selv.

Hvis du er i tvivl om, hvilket værktøj og hvilke redskaber, der skal bruges til dette formål, er det sandsynligvis bedst, at du overlader arbejdet til en professionel.

Dækskifte er sjældent dyrt

Slutteligt er det naturligvis værd at nævne, at det er meget sjældent, at det faktisk er dyrt at få skiftet sine dæk på et professionelt dækcenter.

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det koster, da det er noget, der varierer fra aktør til aktør. Enkelte steder koster det faktisk ikke mere end 3-400 kr. at få skiftet dæk på sin bil.