Champagne – den helt rigtige mousserende vin

Reklame

Sponseret indlæg

Champagne er en mousserende vin, og for mange den eneste rigtige type mousserende vin. Det er en alkoholisk drik, der er fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin. Sådan dannes kulsyre i hvidvinen, og dermed opstår den mousserende vin. Champagne har fået sit navn efter et fransk distrikt med samme navn. I EU er det en lov, at ægte champagne skal stamme fra regionen i Frankring. Det er altså ikke tilladt at give en mousserende vin navnet Champagne, hvis ikke druerne stammer fra den fraske region.

Den franske region Champagne var kendt for sine vine allerede tilbage i 1400-tallet. Vi skal dog helt frem til 1700-tallet, før vi kan se ligheder mellem nutidens og fortidens champagne. Fra 1800-tallet begyndte den fine mousserende vin at blive populær hos adelen og kongehuset, og derefter blev den alkoholiske drik brugt til festlige lejligheder og betragtet som et luksuriøst produkt.

Til denne type alkoholiske drik bliver der primært brugt druer som Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Champagne er den fineste mousserende vin, der findes, og derfor er priserne også ofte spejlet derefter. Denne fornemme drik nydes oftest ved helt specielle lejligheder. Det er en særligt populær drikkevare ved bryllupper, jubilæer, Nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Hvis dette er lige præcis det, du leder efter, så finder du her et stort udvalg af champagne.

Stilarter for enhver smag

Champagne fremstilles i mange forskellige stilarter og smagsustryk. Langt den mest almindelige stilart i champagne er Brut, som maks må indeholde 12 gram sukker pr. liter. Brut kan betragtes som en “pleaser” champagne – en mousserende vintype, som du med success kan servere for de fleste smagsløg. Generelt kan man sige, at de mest tørre udgaver som Extra Brut og Brut-Natural er mest velegnet til mad, hvorimod de søde udgaver som Demi-Sec og Doux er mest velegnet til desserter og kager.

Champagne har typisk en lys farve, selvom den er fremstillet på blå druer. Dette skyldes, at druernes skaller kun har en kortvarig kontakt med mosten.

Du kan få champagne, der er forskellig i sødmen, alt efter hvilken drue den er fremstillet af. Champagne er også meget forskellig i tørhed. Dette betyder blot, at du med garanti kan finde en champagne, der passer til lige præcis dine og dine gæsters behov og krav til en god mousserende vin.

Seneste indlæg

Sådan vælger du den rette yogamåtte

Sådan vælger du den rette yogamåtte

Er du lige begyndt at interessere dig for yoga? Er du af netop den grund begyndt at dyrke yoga hjemme i stuen? Måske du er begyndt på et hold nede i fitnesscentret? Uanset hvor og hvornår du dyrker yoga, så er det helt essentielt at have en god yogamåtte. Er det...

Rullegardiner er den perfekte gardinløsning til soveværelset

Rullegardiner er den perfekte gardinløsning til soveværelset

Er du på udkig efter en ny gardinløsning til dit hjem? Ønsker du en løsning, der er både nem at anvende samt lækker at se på? Så er rullegardiner den helt rette løsning for dig? Rullegardiner kan nemlig anvendes alle steder i hjemmet, men de er især velegnet i...

Giv dine møbler et nyt liv med en ompolstring

Giv dine møbler et nyt liv med en ompolstring

Har du nogle dansk design klassikere til at stå hjemme i dit hjem? Er det dog nogle, som godt kunne trænge til en kærlig hånd? Måske fordi de er ved at se lidt nedslidte ud? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om...