Blog meget klogere på værdifastsættelse af køretøjer

Der er mange gode grunde til at få foretaget en værdigfastsættelse af det køretøj, du ønsker at købe. I hvert fald, hvis du foretrækker at have et overblik over din økonomi og dine udgifter, før du springer ud i noget nyt. Med en værdifastsættelse får du nemlig vurderet, hvad dit køretøj er værd, og således kan du være sikker på, at dit afgiftsgrundlag bliver beregnet korrekt. Det er især relevant i situationer, hvor du for eksempel overvejer at hente en bil hjem fra Tyskland. Det kan dog også anvendes i mange andre situationer, og ønsker du at blive lidt klogere på værdifastsættelse generelt? Så kan du med fordel læse med her. Du kan dog også allerede nu få foretaget en værdifastsættelse af køretøj.

 

Derfor skal du altid få lavet en værdifastsættelse

Har du således en lille drøm om at købe et køretøj hjem fra Tyskland? Måske du overvejer at købe din leasing bil fri? Uanset, hvilken af scenarierne du drømmer om, så er det væsentligt, at du får lavet en værdifastsættelse, inden du gør noget, således du kan være sikker på at komme problemfrit igennem indregistreringsprocessen. Med en værdifastsættelse får du altså hjælp til blandt andet at beregne den registreringsafgift, der vil komme på køretøjet. Det betyder, at du ikke skal forholde dig til uforudsete udgifter, fordi du i forvejen har fået lavet et overslag over, hvad det kommer til at koste dig. Og modsat vil din indregistreringsproces være fyldt med usikkerheder, hvis ikke du vælger først at få foretaget en værdifastsættelse. Med andre ord: uanset, hvilken situation du står i, så er det altid en god idé at få fastslået værdien af dit køretøj på forhånd.

 

Værdifastsættelse – det er vigtigere, end du måske tror

Registreringsafgiften på importerede køretøjer er fastsat i forhold til handelsværdien på et tilsvarende køretøj i Danmark, og den kan være helt op til 150%. Når du får lavet en værdifastsættelse kan du altså få beregnet, hvad den forventede registreringsafgift er på præcis det køretøj, som du ønsker at importere. Således kan du nemlig nemt og hurtigt får dig et overblik over, hvad den samlede pris ender med at være for din nye bil. Og det er ret væsentligt, for du må slet ikke tage dit køretøj i brug, før du har betalt registreringsafgiften.