Bliv ekspert på kontaktlinser, og vid, hvad du har brug for

Kontaktlinser er det ikke så nemt at gennemskue, som mange vil tænke. Selvom det ikke er verdens største videnskab, er der nemlig mange forskellige typer og nogle, der fungerer som fundament for hver deres abonnement type. De forskellige typer vil du kunne få mere at vide om i denne artikel.

Kontaktlinser til en dag ad gangen

Udforsk vores store udvalg af linser i Danmark. Vi er ikke bagud på området, hvilket vel egentlig er en velsignelse, for synet er en sans, de fleste sætter umådelig pris på. Vi kan starte med de kontaktlinser, mange danskere gør brug af. Det er endagslinserne. Endagslinser er den slags kontaktlinser, du tager i dine øjne om morgenen og smider i skraldespanden den samme aften. Denne procedure gennemgår du hver dag, hvilket ikke besværer dig øjensynligt, da den er relativt tankeløs.

Døgn- eller månedslinser?

Foruden endagslinser findes også de kontaktlinser, der betegnes som døgnlinser og de, der hedder månedslinser. Døgnlinser og månedslinser minder meget om hinanden. De har dog et par forskelle. En forskel er, at døgnlinser kan være i øjnene konstant i omtrent 30 dage, mens månedslinser skal udtages og puttes i linsevæske om aftenen. Dermed er døgnlinser altså mindre krævende, men du skal trods alt huske at have styr på, hvornår de 30 dage er gået. Med månedslinser glemmer du næppe at tage dem ud i tide, og hvis du gør, er det maksimalt en dag for længe. Linser, der er beregnet til at blive taget ud efter kortere tid, vil typisk begynde at irritere øjnene, når tiden er ved at rinde ud.

Toriske kontaktlinser og flerstyrkelinser

Afslutningsvist mangler du at blive introduceret for toriske kontaktlinser og flerstyrkelinser. De toriske kontaktlinser er kort forklaret linser, der egner sig til personer med bygningsfejl. Flerstyrkelinser har flere styrker, og hvad man kalder en glidende overgang.